Veilig surfen

Wilt u niet dat iemand ziet dat u op deze pagina was?

Welke websites u bekijkt, kan door anderen worden gevolgd – op afstand of omdat iemand uw computer gebruikt. Als u die persoon niet vertrouwt (ga daarbij af op uw instinct), gebruik dan een veilige computer. Bijvoorbeeld in een bibliotheek, of bij vrienden die u wel vertrouwt.

Een alternatief is om in ieder geval de geschiedenis te wissen. Soms is dat voldoende. Maar mensen die goed met computers overweg kunnen, weten hoe ze deze geschiedenis toch kunnen oproepen. Weeg daarom af voor welke optie u kiest: geschiedenis wissen, of een veilige – andere – computer buitenshuis.

Anoniem surfen

Om de navigatiegeschiedenis van uw browser te wissen kunt u de volgende instructies volgende:

  1. klik in het menu van uw browser op "Extra"
  2. Kies de optie "internet-opties"

 

In het scherm dat u nu te zien krijgt klikt u op de button "Geschiedenis wissen".

 

Surfen met de privémodus

Als u zo min mogelijk sporen op uw computer wilt achterlaten, kunt u de privémodus van de browser inschakelen. Dan onthoudt uw browser het bezoek aan de site niet, en hoeft u niet achteraf de geschiedenis te wissen. In de onderstaande tabel vindt u voor de meest voorkomende browsers de toetsencombinatie waarmee u de privémodus inschakelt.

Let op: als u op dit moment deze site niet via de privémodus bekijkt, kunt u handmatig de geschiedenis wissen (zie boven).

Browser

Naam privé-modus

Toetsencombinatie

Internet Explorer

InPrivate-modus

Ctrl-Shift-P

Firefox

Private browsing

Ctrl-Shift-P

Google Chrome

Incognitomodus

Ctrl-Shift-N

 

Veilig mailen

Veilig mailen, maar dan makkelijk!

Wilt u zeker weten dat u mail en bijgevoegde documenten veilig bij ons aankomen? Dan kunt u gebruik maken van Zivver. U heeft hiervoor geen eigen Zivver account nodig.

Hoe werkt het?

U klikt op de Zivver- link. U vult in het veld op uw scherm uw naam en e-mailadres in. Via uw e-mail krijgt een code. Klik op de link in deze e-mail en gebruik de code om een veilig bericht te maken. U komt in de beveiligde omgeving van Veilig Thuis Flevoland waar u uw bericht veilig kunt versturen.

Start veilig bericht met Zivver