Vacature Gedragswetenschapper

Ben je werkzaam in een organisatie voor huiselijk geweld of kindermishandeling of heb je ervaring op dat terrein? En zoek je een dynamische, innovatieve organisatie waar je jouw kwaliteiten kan inzetten? Kom dan werken bij Veilig Thuis Flevoland!

Wie zijn wij?

Veilig Thuis Flevoland is het expertisecentrum op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Flevoland. Alle burgers in Flevoland kunnen bij ons terecht voor advies over en meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Ons doel is dat iedereen in deze regio kan leven of opgroeien in een veilige thuissituatie, vrij van huiselijk geweld of kindermishandeling.

 

Bij Veilig Thuis Flevoland werken 50 experts op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld. We zijn onderdeel van Blijf Groep, waardoor we als enige VT-organisatie in Nederland het gehele spectrum van huiselijk geweld kunnen bestrijken en we direct gebruik kunnen maken van de expertise van onze collega’s op het gebied van opvang en hulpverlening.

 

Voor Veilig Thuis Flevoland zijn we op zoek naar een

 

Gedragswetenschapper

24 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?

Als Gedragswetenschapper adviseer je de organisatie inzake de algemene en (psycho )diagnostische aspecten van het hulpverleningsbeleid. Je adviseert en ondersteunt zowel individuele medewerkers als teams met betrekking tot de uitvoering van de wettelijke taken van Veilig Thuis en levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling van het inhoudelijke aanbod van de organisatie.

 • Je maakt een inschatting van aard en ernst van gemelde zorgen (zgn. triage uitvoeren),  en levert een bijdrage in bepaling wie verantwoordelijkheid dient te nemen in een bepaalde casus.
 • Je levert een bijdrage in het bepalen van prioriteit in casussen die door Veilig Thuis worden onderzocht, mede opstellen van aandachtspunten ten behoeve van dat onderzoek.
 • Je levert een vakmatige inbreng in het op- en bijstellen van onderzoeksplannen, regulier dan wel in crisissituaties.
 • Je monitort de veiligheid en de bescherming van de cliënt.
 • Je ondersteunt medewerkers in de uitvoering van kwalitatief goed onderzoek naar gemelde zorgen.
 • Je geeft consultatie met betrekking tot rapportages, onderzoeksvragen, vroeghulp, omgangs- en bezoekregelingen en uithuisplaatsingen en thuisplaatsingen.
 • Je bevordert de deskundigheid van interne medewerkers door het bespreken van casuïstiek en het geven van vakinhoudelijke ondersteuning en training.
 • Je levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling van het inhoudelijk beleid van de organisatie.
 • Je signaleert hiaten in het aanbod wat door de sector aangeboden wordt en formuleert verbetervoorstellen daarin.
 • Je registreert de handelingen rondom je eigen werkzaamheden en legt verslag en stelt rapportages op.
 • Je draait mee in de bereikbaarheidsdienst en de achterwacht van de regio Utrecht & Flevoland.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar kandidaten met een afgeronde WO opleiding in de richting van (Ontwikkelings)Psychologie of (Ortho-) Pedagogiek, die minimaal SKJ geregistreerd zijn (of NVO of NIP ). Je hebt enige jaren ervaring in een vergelijkbare functie. Daarnaast heb je kennis van de voor de sector relevante methodieken. Sociale vaardigheden zijn vereist voor het aangaan en onderhouden van gezonde werkrelaties met medewerkers, management en ketenpartners. Tevens beschik je tot het vermogen om te overtuigen, controleren en corrigeren. Je bent motiverend en stimulerend in de begeleiding van uitvoerend medewerkers en in het adviseren van het management.

 

De volgende competenties zijn belangrijk voor de functie:

 • Je hebt een kritische opstelling
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Je beschikt over analytisch vermogen
 • Je bent oplettend, werkt nauwgezet en staat open voor vernieuwing
 • Je bent stressbestendig en kan improviseren
 • Je bevordert samenwerkingsprocessen
 • Je kunt theorie en praktijk integreren.

Wat bieden wij?

Wij bieden een professionele, dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s. Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 10 (minimaal € 2.947,- maximaal  € 4.420,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur), afhankelijk van ervaring. Het betreft een jaarcontract met uitzicht op een vastdienstverband.

Ben je enthousiast?

Wil je graag eens praten over werken bij VTF of heb je vragen over een van deze vacatures? Neem contact op met Martijn Bomgaars, Werkbegeleider Veilig Thuis Flevoland op telefoonnummer 088-2220500 of via een e-mail: M.Bomgaars@veiligthuisflevoland.nl of stuur gelijk je motivatiebrief met CV vóór 25 september 2018 onder vermelding van het vacaturenummer 201851 naar vacature@blijfgroep.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld