Ben je slachtoffer?

Misschien wil je niet toegeven dat het jou overkomt. Misschien hoop je dat het vanzelf weer overgaat. Dat het na vandaag niet meer gebeurt. Misschien vind je dat het jouw eigen schuld is. Toch is het verstandig om bij huiselijk geweld Veilig Thuis Flevoland te bellen.

Als iemand te maken krijgt met huiselijk geweld, verzint die persoon vaak van alles om het goed te praten. Huiselijk geweld komt echter veel voor in Nederland. Je bent dus niet de enige die het overkomt. En er is dus niets om je voor te schamen.

Het gaat niet vanzelf over

Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Je kunt wel zelf iets doen. Daarom is het goed een hulpverlener of professional te spreken. Daarmee help je jezelf. En ook de ander.

Wat doet Veilig Thuis als je belt?

De eerste stap naar een oplossing voor huiselijk geweld is erover praten. Het is áltijd goed om te bellen. Ook als je je afvraagt of wat je thuis meemaakt, normaal is. Of als je je zorgen maakt over je kinderen. Huiselijk geweld kán niet en mág niet. Bel daarom altijd. Met hulp kun je de situatie veranderen.

Als je belt, krijgt je een ervaren hulpverlener aan de lijn. Hij of zij neemt de tijd om naar jouw verhaal te luisteren, en neemt je serieus. Ook kan de hulpverlener je adviseren over de stappen die je kunt nemen. Wat je vertelt, blijft geheim zolang jij dat wilt. Als je wilt dat wij actie ondernemen hebben wij jouw toestemming nodig om gegevens aan andere hulpverleners en de polite door te geven.

Je kunt Veilig Thuis altijd bellen

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Veilig Thuis is te bereiken via het landelijke telefoonnummer 0800 2000 (gratis). Na het inspreken van gemeente/woonplaats word je direct doorverbonden met Veilig Thuis in je eigen regio. Veilig Thuis is altijd bereikbaar (7 dagen per week, 24 uur per dag). Je kunt ook direct contact opnemen met Veilig Thuis Flevoland: 088 - 222 05 00.

Als je niet bij je partner weg wilt

Als je ons belt, betekent dat niet dat je bij je partner weg moet. Vaak wordt de situatie beter met hulp voor jullie allebei.

Als je bang bent voor wat er gaat gebeuren

Wanneer jij te maken hebt met huiselijk geweld, bedenk dan dat we er voor jou zijn. We luisteren naar je, geven je advies, of brengen je in contact met hulpverleners bij jou in de regio. Je komt in contact met ervaren mensen die de situatie begrijpen.

Als je je schaamt

Huiselijk geweld komt helaas veel voor in Nederland. Het is zelfs de meest voorkomende vorm van geweld. Je bent dus niet de enige die het overkomt. Er is dus niets om je voor te schamen.