Ben je pleger?

Iedereen is wel eens kwaad. Maar er ontstaat een probleem, als je je woede richt op je partner, vriend, vriendin, kind of ouders. Als je ze slaat, uitscheldt, misbruikt of financieel uitbuit.

Huiselijk geweld sluipt langzaam je relatie binnen. Vaak ontstaat het uit een gevoel van machteloosheid. Geweld gebruiken maakt echter veel kapot en is nooit goed te praten. Besluit daarom nú om de situatie te veranderen. Help jezelf en help zo de ander.

Veilig Thuis is er om je te helpen, niet om je te veroordelen

Als je huiselijk geweld pleegt, richt je veel schade aan bij iemand die dicht bij je staat en om je geeft. Door jouw gedrag raken je partner, kinderen, familie en vrienden het vertrouwen in je kwijt. Vaak weten ze niet wat ze met je aan moeten. Ze vragen zich af of ze nog van je houden, of ze nog wel vrienden willen zijn. Als je dit wilt voorkomen, is het verstandig om met Veilig Thuis te bellen.

Ze luisteren naar je verhaal

In de meeste gevallen is het heel lastig om gedrag te veranderen zonder hulp van buiten. Goede voornemens zijn meestal niet genoeg om te stoppen. Ook al schaam je je dat het zover gekomen is, en denk je dat het niet meer gebeurt. Door er met iemand over te praten, zet je een eerste stap.

Jij bepaalt wat er gebeurt

Als je Veilig Thuis belt, vragen ze niet naar je naam. Ook doen ze niets zonder dat je dat wilt. Zij zijn er om je te helpen. Zonder jouw toestemming nemen ze geen contact op met de politie of andere hulpverlenende organisaties.

Je krijgt advies

De hulpverleners van Veilig Thuis hebben al veel daders van huiselijk geweld gesproken. Zij kunnen daarom goed inschatten wat je in jouw situatie het beste kunt doen. Samen met jou zoeken ze een oplossing. Als het nodig is, zorgen ze ervoor dat je partner en kinderen geen risico meer lopen.

Je kunt Veilig Thuis altijd bellen

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Veilig Thuis is te bereiken via het landelijke telefoonnummer 0800 2000 (gratis). Na het inspreken van gemeente/woonplaats word je direct doorverbonden met Veilig Thuis in je eigen regio. Veilig Thuis is altijd bereikbaar (7 dagen per week, 24 uur per dag). Je kunt ook direct contact opnemen met Veilig Thuis Flevoland: 088 - 222 05 00.