Ben je getuige of omstander?

Wat kun je doen, als iemand in jouw omgeving door zijn of haar partner wordt geslagen? Of als je vermoedt dat iemand in je familie wordt uitgebuit of wordt gedwongen tot seks? Als getuige van huiselijk geweld is het vaak moeilijk om in te schatten hoe en of je kunt helpen. Daarvoor bel je met Veilig Thuis.

Huiselijk geweld is strafbaar. Bellen om het te melden is daarom altijd verstandig. Ook als je niet zeker weet of het wel zo ernstig is. Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Het is belangrijk dat iemand iets doet om slachtoffers en plegers te helpen. Veilig Thuis kan je daarover adviseren.

Je kunt Veilig Thuis altijd bellen

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Veilig Thuis is te bereiken via het landelijke telefoonnummer 0800 2000 (gratis). Na het inspreken van gemeente/woonplaats word je direct doorverbonden met Veilig Thuis in je eigen regio. Veilig Thuis is altijd bereikbaar (7 dagen per week, 24 uur per dag). Je kunt ook direct contact opnemen met Veilig Thuis Flevoland: 088 - 222 05 00.

Meer informatie

Wil je meer weten over huiselijk geweld en wat je daartegen kunt doen? Kijk dan ook eens op www.veiligthuis.nl/vraag-en-antwoord

Of kijk op de site www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl die hoort bij de nieuwe campagane van VWS (vanaf 6 februari 2019 in de lucht)